Om den lycklige läraren

Jag heter Micke, och jag är 32 år gammal och jobbar på gymnasiet. Jag undervisar framför allt i olika datorämnen – programmering, multimedia, digitalt skapande, databashantering och så vidare – men har också undervisat i Teknikutveckling och företagande, Teknik 1 och Engelska A.

Jag är en utpräglad nörd och gillar allt vad teknik och datorer heter. Jag spelar (nästan) alla sorters spel – tv-spel, datorspel, rollspel, brädspel. Jag läser massor av böcker och gillar också en hel del TV-serier. Jag skriver mina egna program och egna bordsrollspel. Jag älskar att prata om den digitala teknikens möjligheter i klassrummet.

Jag skapade den här bloggen för att jag ville skriva ner och dela med mig av tankar och insikter jag har fått och kontinuerligt får i min yrkesroll. Jag trivs verkligen som lärare och kan inte tänka mig att arbeta som något annat; det är här jag trivs, det är här jag passar. ”Lycklig” är ett starkt ord, men det passar nog trots allt in ganska bra. Det här är det bästa jag vet, mitt drömyrke.

  • Karin Nygårds

    Hej Micke! Jag tycker att det vore kul om du kom med i fb-gruppen teacherhack, om du inte redan är det :)
    Hälsningar, Karin Nygårds